september 08, 2012

Besök

Duvhök?...

...slutade sitt jordiska liv
under Stora Björken.


En morgon låg den bara där.
Vi undrade hur och varför.


Så såg vi,
på benet finns en skada.
Fågeln sökte skydd i den täta björken.
Troligen svalt den ihjäl.Tänkvärt.
Lyft ansiktet mot solen
så ser du inga skuggor.


6 kommentarer:

bakom berget sa...

Så ledsamt när det slutar så där. För ett tag sedan hade jag en koltrasthona som höll till här i trädgården. Hon verkade vara så orädd, för när jag kom i närheten av henne hoppade hon bara in bland buskarna, men flög aldrig iväg. Efter ett tag började jag förstå att hon inte kunde flyga och vi försökte fånga in henne för att göra pinan kort. Hon kom undan och vi ville inte jaga henne. Nästa dag låg hon död utanför min altan. Hon hade en svår missbildning på ena foten med en tumöraktig klump och vingarna var konstiga. Stackars lilla fågel, va hon måste ha lidit.

Hälsningar Åsa.

Lisa sa...

Fy så tragiskt! Och en pilgrimsfalk dessutom. Måste ni rapportera in det? Det finns ju ett stort regelverk kring fåglar, speciellt rovfåglarna. Jag som gillar flygfän blir riktigt avundsjuk, någon pilgrimsfalk har jag aldrig sett i det fria! Den måste ha varit vacker när den levde! Nåväl, så är det i naturen...

Kramis, Lisa

Mia sa...

Det var ju tråkigt. hoppas han slapp lida allt för mycket.
Kram mia

Den lilla havsfruen sa...

Åh, så tråkigt! Men det räddar kanske livet på några sparvar också...

Tror dock inte att det är en pilgrimsfalk. Kanske en ung sparvhök? Visst har den gult öga? Jag kan inte se att den har den typiska mörka ansiktsmasken och ganska ljus strupe som pg-falken har. Du får kolla!

Kram Neta

Gummans Trädgård sa...

Vi var inte säkra på Pilgrimsfalken, därför ett frågetecken.
Nu så här i efterskott tror vi mer på Sparvhök.
Ann.

Äppelblom sa...

Tror du har rätt när det gäller sparvhök. Vi hade en så´n liggande på gräsmattan, men han kvicknade till efter att ha kolliderat med fönsterrutan på altanen.
Trevlig blogg du har - jag lägger mig som följare!
Må så gott!