Smörfräst mangold
en delikatess för finsmakare,
helt gratis,
bara att plocka in från grönsakslandet.
Visst måste man planera en del på våren.
Tänk att egen odlad nypotatis kan vara så god
med dill och en klick smör,
mums...
Sommarmat med kokta mongoldstjälkar,
smörfrästa mangoldblad,
yoghurdsås,
nypotatis,
slantad tjockkorv.
Tänkvärt. Först vid förlusten av det ägda
förstår man dess värde.
_._
10 kommentarer:
Mmmm jag tänk vad gott det finns och njuta av på sommaren.
Härlig dag på dig!
Kram
Ser gott ut, och enkelt. Jag föredrar enkel mat, hörde någon säga på TV, Ylva i SVT1, att människor som gillar trädgård gillar också att laga mat, går hand i hand. Stämmer inte på mig, med åren har intresset för matlagning minskat och trädgårdsintresset ökat.
Må så gott!
Så sant med ordspråket, man skall inte ta något för givet och man skall njuta av det man har. Det enda man inte saknar är väl förkylningar och annat sådant skräp.
Maten ser god ut! Ha en bra dag.
Kramis
Det såg gott ut! Mangold har jag aldrig smakat...
Oj vad smarrigt det ser ut, nu vart jag hungrig//Britt
Det såg verkligen gott ut:)
Det blir inget sånt mat för mig idag ..det får bli smörgåstårta:)
och några panodil så febern går ner så man kan ta hand om alla som kommer hit:)
Mmmm mangold är min favorit grönsak att odla. Smörstek måste jag testa. Tack för det.
Det blir morgondagens lunch.
Ha det gott
Annika
Mangold har jag hört talas om och det blir nog att sätta nästa år. Smörstekt låter gott :)
Tjingeling
Monica
Vad jättegott det ser ut och alltid roligt att odla själv! Kram från Maria
Skkulle bara säga att nu har jag stekt mangold UTE i mitt utekök.
Ha det gott
Annika
Skicka en kommentar