oktober 01, 2009

Mangold

Beta vulgaris.
Nästa år kommer vi att så den igen.
Härlig "grönsak" användbar till mycket,
sallad, wook, soppa samt som sparris.
_._

Blad av mangold används i köket på samma sätt som spenat.
Mangold kallas ibland för romersk kål,
spenatbeta, stamspenat eller stjärnmangold.
Den vittstjälkiga är äldst (1700-tal) sedan kom
gul, grön och rödstjälkig.

Smörfräst, underbar.

Tänkvärt.
När dina vänner börjar smickra dig
med att du ser ung ut,
är det ett tecken på
att du håller på att bli äldre.
_._

3 kommentarer:

LisaMatilda sa...

Verkar vara en användbar grönsak. Tror att jag ska testa att odla mangold nästa år!

Lena H sa...

Vilka fantastiska bilder du har på din blogg. Hur skickligt tagna som helst. Jag är imponerad...
Kul att just du kom på bokmässan föresten.
Lena

Inger sa...

Underbart röd färg på din mangold. Tyvärr har jag ingen plats för grönsaker. Ha det gott!